דרור - גרינשטיין

דרור - גרינשטיין

אנו מספקים ללקוחותינו שירות מקצועי ברמה הגבוה ביותר עם שימת דגש על יחס אישי, שקיפות מלאה וזמינות.

כתבו עלינו – על הקצאות ומה שביניהם

שיתוף ב facebook
פייסבוק
שיתוף ב twitter
טוויטר
שיתוף ב linkedin
לינקדאין
שיתוף ב whatsapp
ווטסאפ
שיתוף ב email
מייל
שיתוף ב print
הדפס

 על הקצאות ומה שביניהם.

משרדנו מתמחה בתחום של דיני רשויות מקומיות ומיסוי מוניציפאלי.

מדובר בתחום רחב מאוד, אשר עוסק בכל הנוגע למרקם החיים המוניציפאלי וכן להתמודדות עם הרשות המקומית (עיריות, מועצות וכיוצ"ב).

במסגרת עיסוקי המשרד, אנו עוסקים באופן רחב ומשמעותי בתחום של דיני הקצאות במקרקעין, ללא תמורה או בתמורה חלקית. בהתאמה פנו אלינו על מנת להתייחס, על קצה המזלג, לעניין מחלוקת בהקצאת מגרשים ציבוריים בתחום עיריית רחובות, לשימוש ציבורי לצרכי דת, במסגרת כתבה שפורסמה במיינט רחובות (קרדיט לעיתונאים אביגיל קדם ושי אלבלינג).

ראו מקטע קצר ממהות הכתבה וכן קצת מחלקנו הקטן לכתבה זו (לקישור לכתבה המלאה לחצו כאן או בתחתית המאמר):"

300 מתושבי השכונה חתמו על התנגדות להקמת שני בתי כנסת על השטח הציבורי האחרון בשכונה. בעירייה נעתרו להצעת התושבים לבנות אותם זה מעל זה, אבל ההחלטה משום מה התהפכה. "לא הגיוני להחזיק 1,000 מטר של בתי כנסת שיעמדו ריקים במשך רוב השנה.

שטח ומריבה: תושבים בשכונת רחובות המדע מוטרדים מאישורו האפשרי של פרויקט בנייה במרכז השכונה, הכולל הקמה של שני בתי כנסת המשתייכים לשתי קהילות שונות, על גבי השטח הציבורי האחרון בשכונה.

מדובר בתוכנית בנייה שעוברת בימים אלה אישור של ועדות התכנון והנהלת העירייה. דיון בנושא התקיים ביום חמישי שעבר במועצת העיר ועסק בקידום מתן ההיתרים לבנייה של שני בתי הכנסת, כל אחד על מגרש בשטח של 500 מ"ר.

היות ושני המגרשים האלה הם מעתודות הקרקע הציבורית האחרונות בשכונה המתפתחת, מבקשים תושביה מהעירייה לשקול אפשרות לבצע שינוי בתוכניות, שיאפשר הקמה של מוסדות ציבור אחרים, שאינם מוסדות דת.

לטענתם, השטח מוגדר בתוכנית בניין עיר (תב"ע) כמיועד למבנה ציבור/חינוך/תרבות/דת, ולכן יש צורך לשקול את האפשרויות להשתמש בו גם לצרכים אחרים, כמו מועדון לנוער או בית תרבות שאליו יוכלו להגיע כל תושבי השכונה.

לדברי עו"ד יובל גרינשטיין, ממשרד דרור‑גרינשטיין, המתמחה בדיני רשויות מקומיות, ישנו חוזר מנכ"ל משרד הפנים שעניינו נוהל הקצאות במקרקעין ללא תמורה או בתמורה סמלית, המסדיר את נושא ההקצאות. בכל רשות יש ועדת הקצאות שהיא ועדה מייעצת – ויש צורך לקבוע קריטריונים להקצאת קרקע. ועדת ההקצאות היא באופן פורמאלי ועדה מייעצת והגורם שמכריע בשאלת ההקצאה זו מועצת העיר, שגם מקבלת החלטות בעניין ההתנגדויות"

לדבריו, אמור להיות תהליך סדור להקצאה שכולל התייעצויות, חוות דעת ועמדת ועדת הקצאות לפני החלטת מועצת העירייה, ובכל מקרה עד לאישור שר הפנים/הממונה על המחוז ההקצאה אינה בתוקף.

במידה והעירייה מאשרת את ההקצאה, יש צורך, בהקצאות של יותר משנה, באישור שר הפנים. "ועדת ההקצאות היא מייעצת, כשמה כן היא, היא לא נועדה לקבל החלטה", מסביר עו"ד גרינשטיין, ומוסיף כי תושבים יכולים לטעון בהתנגדותם כי יש צורך במוסד ציבורי אחר על פני זה שהעירייה מבקשת לאשר…..

לאתר MYNET רחובות ולקישור לכתבה המלאה לחצו כאן

מאמרים נוספים

דרור - גרינשטיין - משרד עורכי דין

חיוב ארנונה שנתית לשנת 2022

חיוב ארנונה שנתית לשנת 2022- בחודשים הקרובים יחלו הרשויות לשלוח שומות ארנונה לשנת 2022. משרדנו קורא לקהל לקוחותיו לבחון היטב את שומות